Kinesiotape2018-05-18T15:32:46+00:00

KINESIOTAPE

Kinesiotape este o tehnica bazata pe folosirea de bandaje adezive, utilizata atat in domeniul recuperarii sportive cat si in domeniul medical. Banda kinesiologica are rolul de a accelera procesul de vindecare naturala a tesuturilor lezate in urma accidentarilor sportive, prin sustinerea muschilor si articulatiilor.

Benzile folosite in trecut, desi asigurau o stabilitate buna a muschilor, limitau amplitudinea miscarilor locomotorii si, in plus, exista posibilitatea de blocare a circulatiei sangelui si a limfei. Imbunatatirile aduse acestei metode de sustinere a muschilor i-au conferit noi beneficii – pe langa ameliorarea durerii si a disconfortului provocat de eventuale traumatisme, a repozitionarii muschilor si articulatiilor in postura lor naturala, a reglarii tonusului muscular, noile benzi kinesiologice asigura o buna circulatie sanguina si drenare a canalelor limfatice, prin elevarea microscopica a pielii, fapt ce ajuta la descongestionare si aport ridicat de oxigen.

Aplicarea benzii se efectueaza in functie de nevoia pacientului, numai dupa un consult fizic detaliat si inainte cu o ora de activitatea sportiva, pe pielea curata si uscata, sub diferite forme (I, X sau Y), incepand cu punctul de origine al muschiului pana la cel de insertie. Aceasta aplicare specifica are rationamentul de sustinere a muschiului in dinamica sa, stimuland contractarea muschiului si tragandu-l tot timpul inapoi catre punctul sau de origine. Durata medie a aplicarii benzii poate sa varieze intre 2 pana la 5 zile.

Banda kinesiologica este recomandata in cazul numeroaselor afectiuni ortopedice (traumatisme musculare, contracturi musculare, lumbago, miozite, tendinite, contuzii, entorse, luxatii, cifoze, scolioza, discopatii vertebrale), neuromusculare si neurologice (nevralgii, hematoame).

Metoda poate fi aplicata si in combinatie cu alte tratamente, avand o eficienta ridicata in cazul fazelor de recuperare ale unui traumatism sau ca masura de preventie a acestora. Datorita paletei largi de aplicatie, kinesiotape este o tehnica importanta in recuperarea medicala moderna.

Adresa Cabinet

Calea Dorobantilor nr. 25 Cluj-Napoca, Romania

Orar:

Luni – Vineri: 07.30 – 18.00
Sambata – Duminica: inchis

Email: office@kinetomed.ro
Telefon:
0745-059.676
0740-851.334

FacebookKinetomed
TwitterKinetomed