Punctele de tensiune (trigger points) sunt mici noduri din mușchi care se dezvoltă când mușchiul este accidentat sau suprasolicitat. Pe lângă durerile articulare cu care sunt asociate, mai provoacă dureri de cap, gât, dureri de maxilar, dureri de mijloc, cotul tenismenului și carpal tunel sindrom.

Bazat pe descoperirile Doctorilor Janet Travell și David Simons în care s-a observat relația dintre durerea cronică și sursa acesteia, terapia cu puncte de presiune asupra fasciei este folosită pentru eliberarea durerilor musculare și disfuncțiilor acestora prin aplicarea tensiunii asupra acestor punctelor ce cauzează aceste dureri împreună cu exerciții de stretching. Aceste puncte sunt definite ca zone în care mușchii și țesutul conectiv sunt foarte sensibile la durere când sunt compresate. Apăsând cu putere pe aceste puncte putem resimți durere în altă parte a corpului.

Terapia Trigger Point poate să vă elibereze de durerile asociate cu aceste zone. De asemenea vă poate ajuta în dezvoltarea musculara și/sau restabilirea mișcării în articulații. Produsele Trigger Point Performance sunt special concepute să sprijine asocierea masajului cu terapia Trigger Point. Puncte de tensiune sunt descrise ca fiind locuri hiper-irritable în mușchii scheletici, care sunt asociate cu noduli palpabili în benzile de dure ale fibrei musculare. Cercetătorii punctelor de tensiune consideră că acestea sunt noduri mici de contracție și prezintă o cauză comună de durere. Comprimarea unui punct de tensiune poate provoca sensibilitate locală, durere sau un răspuns de crampă locală. Răspunsul acelei contracții locale nu este la fel ca un spasm muscular. Acest lucru se datorează faptului că un spasm muscular se referă la contracția musculară pe tot mușchiul iar aceasta crampă locală, se referă de asemenea la întregul mușchi, dar implică doar un răspuns nervos mic, nu o contracție.

Aceste diagrame ale punctelor de tensiune arată zone specifice care au fost identificate ca zone de declanșare a acestor puncte și anumite mișcări ca declanșatoare ale acestora. Prin consolidarea, tonifierea și masajul pe aceste zone, flexibilitatea și rezistenta care au fost pierdute pot fi recâștigate.

Există șase zone majore în organism, care știm că sunt zone-cheie în biomecanica umană. Noi in cadrul Trigger Points numim aceste zone ” ULTIMATE 6″. Plecând de la acestea și orientându-ne pe fiecare în parte rezultatul obținut a fost o eficiență mai mare a mișcării.
Cele 6 zone de care vorbim ca fiind” Ultimate 6 ” sunt:
– Solear, Cvadricepz, Banda Ilio-tibiala (IT Band), Psoas, Piriform, Pectoral.

Grid Foam Rolling este un echipament revolutionar bazat pe distributia densitatii pe zone, zone care imita presiunea aplicata cu varful degetelor, degetele sau podul palmelor.
Vrei sa il incerci? Terapeutii nostrii sunt certificati internationali GRID Foam Rollng!