Kinetomed kinetoterapie cluj
KINETOMED ARENA / KM PERFORMANCE
+40762 265 759 Cluj Arena, Aleea Stadionului Nr. 2, Cluj-Napoca Luni - Vineri 8.00 - 18.00
KINETOMED DOROBANȚILOR
+40729 281 597 Calea Dorobanților nr. 25, Cluj-Napoca Luni - Vineri 8.00 - 18.00
KINETOMED HOME
+40770 758 401 Cluj-Napoca, Florești, Baciu, Apahida (zona urbană) Luni - Vineri 8.00 - 18.00
Follow Us
Kinetomed kinetoterapie și recuperare medicală Cluj-Napoca

Fizioterapie

Kinetomed kinetoterapie și recuperare medicală Cluj-Napoca

Fizioterapia

Fizioterapia are rol de adjuvant al proceselor de tratare, recuperare sau profilaxie și cuprinde variate tehnici bazate pe utilizarea factorilor fizici.

Utilizare

Printre factorii fizici utilizați amintim masajul, exercițiul fizic regulat, undele magnetice sau mecanice, crio-termoterapia, dar mai ales curentul electric. Prin fizioterapie se urmărește redobândirea și întreținerea mobilității degradate de diverse afecțiuni, ameliorarea durerilor patologice musculare și articulare și accentuarea forței musculare.

Efecte și indicații

Printre efectele pozitive ale fizioterapiei se regăsesc efecte antialgice, antiinflamatorii, antiedematoase, decontracturante și miorelaxante. Fizioterapia este indicată în recuperarea ortopedică și musculară, reumatologic-degenerativă, neurologică (neuromialgii, discopatii ale coloanei vertebrale), dermatologică (nevralgii postherpetice, dureri reminiscente după Zona Zoster etc.), în afecțiunile aparatului respirator (laringite, bronșite) și otorinolaringologice (sinuzitele frontale, rinite cronice).

PROCEDURILE DE FIZIOTERAPIE UTILIZATE

Electroterapia este o formă de terapie fizică de tip conservator, care utilizează diferite variante de curenți electrici.

Reprezintă micromasajul țesuturilor, prin vibrații mecanice pendulare absorbite de corpul uman și care au raza de acțiune directă asupra locului afectat.

Laserterapia reprezintă o procedură de fizioterapie noninvazivă, atraumatică, aseptică, cu multe aplicații în acest domeniu.

În urma studiilor, s-a constat că efectul acțiunii magneților este vizibil după circa 2 ore de la aplicarea în zona cu probleme.

FIZIOTERAPEUȚI

Membru fondator - Kinetoterapeut / Fizioterapeut - Movement Coach
Kinetoterapeut / Fizioterapeut
Membru fondator - Kinetoterapeut / Fizioterapeut
Kinetoterapeut / Fizioterapeut