Kinetomed kinetoterapie cluj
KINETOMED ARENA / KM PERFORMANCE
+40762 265 759 Cluj Arena, Aleea Stadionului Nr. 2, Cluj-Napoca Luni - Vineri 8.00 - 18.00
KINETOMED DOROBANȚILOR
+40729 281 597 Calea Dorobanților nr. 25, Cluj-Napoca Luni - Vineri 8.00 - 18.00
KINETOMED HOME
+40770 758 401 Cluj-Napoca, Florești, Baciu, Apahida (zona urbană) Luni - Vineri 8.00 - 18.00
Follow Us
Image Alt

Kinetoterapie

KINETOTERAPIA

Este terapia prin mișcare, prin care se urmărește restabilirea sau consolidarea unor funcții ale corpului prin reglarea dezechilibrului prezent în organism, ce poate genera afecțiuni.
De asemenea, aceasta îmbunătățește funcționarea nervilor, a digestiei, a glandelor endocrine și stimulează imunitatea.

Beneficii

Această practică este o formă terapeutică individualizată, ce utilizează mai multe metode (pe lângă mișcare, mai este folosită și apa, masajul, căldura sau curentul electric) și poate fi parte a programelor terapeutice profilactice (de prevenire), curative sau de recuperare. În primul rând, kinetoterapia vizează redobândirea forței și a echilibrului muscular, a rezistenței la efort, creșterea mobilității articulare și ajută în recuperarea posttraumatică. De asemenea, aceasta îmbunătățește funcționarea nervilor, a digestiei, a glandelor endocrine și stimulează imunitatea.

Cui i se adresează kinetoterapia?

Kinetoterapia poate fi utilă în tratamentul unor afecțiuni precum cele ale aparatului locomotor, neurologice (în cazul paraliziei, a traumatismelor coloanei vertebrale), respiratorii, reumatice, ortopedico-traumatice, cardiovasculare (cardiopatie ischemică, boală varicoasă etc.), metabolice (precum obezitatea), având efect și în cazul stresului, alergiilor, al maladiilor congenitale, al problemelor emoționale sau deficiențelor nutriționale. Deși nu există numeroase studii în domeniu care să ateste acest lucru, specialiștii kinetoterapeuți afirmă faptul că mișcarea este o cale esențială prin care organismul se poate echilibra. În concluzie, kinetoterapia impulsionează resursele de adaptare a organismului uman apelând la un stres susținut, reprezentat de activități fizice controlate și proporționate.

FIZIOTERAPEUȚI

Kinetoterapeut / Fizioterapeut
Membru fondator - Kinetoterapeut / Fizioterapeut - Movement Coach
Membru fondator - Kinetoterapeut / Fizioterapeut
Kinetoterapeut / Fizioterapeut