Kinetomed2018-05-18T18:32:42+00:00

KINETOMED

Multe persoane care practica sport au avut adesea accidentari. Accidentarile musculoscheletale  cauzate de traumatisme, rupturi musculare sau probleme de statica vertebrala, sunt printre cele mai frecvente cauze pentru care pacientii ne trec pragul.

Chiar daca vorbim despre sportivi de performanta, persoane care practica sport regulat sau ocazional, impreuna cu terapeutii, acestia au incercat sa gaseasca rezolvarea problemelor lor, ajungand la rezultatele dorite in perioade scurte sau lungi de timp, in functie de protocolul de recuperare.

Cele mai frecvente probleme ale pacientilor nostri sunt cauzate de sedentarism sau de varii traumatisme aparute in urma sporturilor practicate. Dintre cele mai comune probleme cu care ne-am intalnit din 2009 si pana in prezent, probleme pe care am incercat sa le rezolvam cu ajutorul kinetoterapiei si fizioterapiei, putem enumera:

  • discopatii ale coloanei vertebrale (cervical, toracal, lombar)
  • hernii de disc
  • scolioze
  • cifoze
  • Probleme la nivelul articulatiilor mainii, umarului, soldului, genunchiului si plantei.

Colaborarea noastra cu medicii pacientilor nostri ne-a obligat sa devenim profesionisti in ceea ce facem, iar in toti acesti ani ne-am specializat in recuperarea postoperatorie a reconstructiei de ligament incrucisat anterior (LIA), astfel incat, in 5 ani, ne putem lauda cu peste 400 de cazuri de ligamentoplastii recuperate din saptamana a 2-a pana in luna a 6-a, atat a unor sportivi de performanta cat si a unor pacienti care fac sport doar de placere.

Printre pacientii operati de reconstructia ligamentului incrucisat anterior sau de alte afectiuni ale genunchiului, putem enumera sportivi cunoscuti si activi din lumea sportului precum: Szopka Razvan (Potaisa Turda), Vlad Vladut (HC. Odorhei), Calin Hagiu (HC. Vaslui), Andrei Grasu (HC. Minaur), Pavel Razvan (Potaisa Turda), Steve Ross (Basic Fit Brussels), Cenan Dan (Qatar).

Tot din dorinta de a ne ajuta pacientii, ne-am perfectionat, incercand sa devenim cat mai profesionisti in tratarea si corectarea deficientelor de coloana vertebrala.

Impreuna cu pacientii, am ajuns la rezultate exceptionale, pe care le-am notat in lucrari stiintifice cu care am participat la sesiuniea internationala de Kinetoterapie si Sport ( Educatio Artis Gymnasticae – Cluj-Napoca 2010.

Echipa Kinetomed

Izabella CosteaKinetoterapeut
Salut.
Numele meu este Izabella Costea, am absolvit facultatea de Educatie fizica si sport din cadrul Universitatii Babes Bolyai, specializarea Kinetoterapie si motricitate speciala in anul 2012, iar masteratul cu specializarea Kinetoterapie in afectiuni ale aparatului locomotor in anul 2014.

Primii pasi in lumea sportului i-am facut undeva pe la varsta de 12 ani cand am inceput sa practic volei la echipa din orasul natal (Tarnaveni) unde am jucat toata perioada junioratului (CSS Tarnaveni). Spre finalul liceului gandul meu era spre Facultatea de medicina, insa am primit oferta de a juca la „U Cluj” echipa fiind nou promovata in divizia A. Alaturi de echipa am activat in perioada 2009-2012 .

Dorind insa sa combin partea sportiva cu partea medicala am hotarat sa ma inscriu la Facultatea de educatie fizica si sport, specializarea Kinetoterapie.
Dupa 3 ani de sport de performanta, am decis sa imi indrept mai mult atentia spre partea de recuperare. Astfel inca din perioada facultatii m-am implicat in activitati de voluntariat, am facut practica la diverse centre pentru persoane cu nevoi speciale.
Toate activitatile de voluntariat m-au facut sa realizez cat de mult ajutor au nevoie oamenii cu probleme de sanatate, iar atunci pot spune ca a fost momentul meu culminant, de „reprofilare” renuntand de tot la viata de sportiv de performanta.

Pe perioada masteratului am intrat deja „pe campul muncii” la centrul de refacere si recuperare al clubului sportiv Universitatea Cluj ( ca si fizioterapeut,kinetoterapeut si maseur).
In sezonul competional 2013-2014 am fost alaturi de echipa de volei feminin U Cluj, ca si kinetoteraput.

In toamna anului 2014 am trecut pentru prima data pragul cabinetului Kinetomed, si de atunci imi desfasor activitatea alaturi de colegii mei, incercand sa devenim impreuna din ce in ce mai buni in fiecare zi pentru pacientii nostri.
Majoritatea cazurile personale de care m-am ocupat au fost cele legate de aparatul locomotor (in special ligamentoplastii, dar si hernii de disc, recuperare dupa interventii chirurgicale la nivelul articulatiei umarului, gleznei si soldului)
Cea mai mare satisfactie pe plan profesional pot sa spun ca o am in momentul in care vad pacientul intrand in cabinet cu 2 carje, si pleaca la finalul recuperarii alergand cu zambetul pe buze, multumind din suflet pentru tot ceea ce am realizat impreuna.Pentru mine personal e un sentiment de nedescris.

Dorind sa ma perfectionez tot mai mult, pentru a ajunge printre cei mai buni din acest domeniu, dar si pentru a venit cu un plus de energie pentru pacientii mei, am participat la cursuri alaturi de echipa Dimifittness, iar din toamna anului 2016 am inceput sa imi desfasor activitatea si la KMPerformance.

Florin CernesteanKinetoterapeut
Ma numesc Florin Cernestean, sunt absolvent al Facultati de Educate fizica si sport din cadrul Universitati Babes-Bolyai, sectia “Kinetoterapie si motricitate speciala” iar în prezent urmez cursurile programului de masterat “Kinetoterapia in afecțiunile aparatului locomotor” in cadrul aceleiasi instituti. Inca din timpul facultati am fost pasionat de tratarea afectiunilor aparatului locomotor prin metode functionale, urmand constant cursuri de specializare precum “Bandajare kinesiologica” / “Trx Suspension Training” / “Trigger Point Myofascial Compression Techniques”, cu scopul de a ma perfectiona și de a putea oferi pacientilor mei servicii de cea mai buna calitate. Fac parte din echipa Kinetomed si KM Performance din anul 2016 si alaturi de colegii mei am reusit sa recuperam si sa aducem la o forma fizica excelenta atat sportivi de performanta cat si sportivi amatori.

Tu faci sport, noi ne ocupam de accidentari!®

Tudor AntonescuKinetoterapeut
Numele meu este Tudor Antonescu, sunt nascut in Dej, pe data de 19.04.1986. Am absolvit Liceul Teoretic “Alexandru Papiu Ilarian”, sectia volei, in anul 2004. In anul 2008 am terminat cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport, sectia Kinetoterapie, urmand masteratul in Kinesiologie in 2009.

Din anul 2008 am inceput sa lucrez ca si kinetoterapeut la Centrul National de Excelenta in Volei, in Dej. De aici am facut pasul firesc spre Loturile Nationale de Volei, atat juniori cat si seniori.

Fiind prieteni de ceva timp, inainte de deschiderea Kinetomed, am fost contactat de catre Mugurel Trif, in vederea unei posibile colaborari. Din pacate, la acea vreme deja activam in cadrul Centrului National de Excelenta la Volei. Dar, dupa cativa ani, simtind nevoia de o schimbare, l-am contactat eu de aceasta data pe Mugurel. Dupa o scurta discutie la telefon, am avut o intalnire cu el si Claudiu Man, unde am vorbit foarte deschis toti. De atunci, am fost norocos sa fiu primit in familia Kinetomed, KMPerformance si KinetomedHome, unde sper sa continuam pana la capat. Sunt recunoscator pentru sansa oferita si le multumesc colegilor mei: Iza, Ioana, Alex, Florin, Claudiu si Mugurel pt ca m-au facut sa ma simt ca acasa in mijlocul lor asa cum noi incercam sa facem cu pacientii nostri.

Alexandru CahlerKinetoterapeut
Salut,
Ma numesc Alexandru Cahler, m-am nascut in data de 27 Martie 1987 si provin din localitatea bistriteana Prundu-Bargaului. Am absolvit Liceul cu Program Sportiv Bistrita, sectia Handbal, dupa care am luat drumul marelui centru universitar Cluj-Napoca. Aici, in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport Babes-Bolyai, am urmat cursurile sectiei de Kinetoterapie, pe care am absolvit-o in anul 2009. Pana la inceperea masterului, in 2010, mi s-a oferit ocazia si am avut placerea sa fac practica alaturi de echipa Kinetomed, pe atunci compusa din doi kinetoterapeuti de exceptie, Claudiu Man si Mugurel Trif.
In cadrul aceleiasi facultati am urmat cursurile de masterat, Kinetoterapia in Afectiunile Aparatului Locomotor, am absolvit in vara anului 2012 si incepand cu luna August m-am alaturat echipei Kinetomed. De atunci si pana in prezent mi-am desfasurat activitatea in acest cabinet medical, incercand sa ma perfectionez si sa imbunatatesc calitatea serviciilor pe care le oferim pacientilor, care ne trec pragul. In acest sens am urmat mai multe cursuri de specializare: 12 Aprilie 2013 am obtinut certificatul de Basic Hands-on Kinesi-Taping – folosirea benzilor kinesiologice in recuperarea medicala, in 29 August 2014 am urmat cursul de Foam Rolling – folosirea gridului in antrenamente sportive si recuperare medicala, in 15 Februarie 2015 TRX Suspension Training – folosirea TRX-ului in antrenamentele de fitness, in 9 Mai 2015 DIMI Instructor Summit – antrenamente functionale, in 10 Mai 2015 Sports Medicine Suspension Training – recuperare medicala pre si post operator cu ajutorul TRX-ului, in 28 Ianuarie 2017 Myofascial compression tehniques – folosirea triggerpoint-ului in relaxarea musculara inaintea antrenamentului cat si dupa efort in vederea imbunatatirii performantelor sportive si in recuperare medicala,si in 3-4 Iunie 2017 DIMI Instructor Summit – antrenamente functionale.
In domeniul nostru este nevoie sa fii in mod constant in tema cu tot ce este nou si sa aplici ceea ce functioneaza cel mai bine pentru fiecare pacient in parte. De aceea urmez cat mai multe cursuri de specialitate si in acest mod imbunatatesc calitatea serviciilor pe care le ofer pacientilor mei. Acestea, alaturi de articolele scrise de specialisti din domeniu, sunt un factor important in pregatirea mea.
Motto-ul meu este acela ca : ”Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea.” (Hippocrate)
Alexandru CahlerKinetoterapeut
Salut,
Ma numesc Alexandru Cahler, m-am nascut in data de 27 Martie 1987 si provin din localitatea bistriteana Prundu-Bargaului. Am absolvit Liceul cu Program Sportiv Bistrita, sectia Handbal, dupa care am luat drumul marelui centru universitar Cluj-Napoca. Aici, in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport Babes-Bolyai, am urmat cursurile sectiei de Kinetoterapie, pe care am absolvit-o in anul 2009. Pana la inceperea masterului, in 2010, mi s-a oferit ocazia si am avut placerea sa fac practica alaturi de echipa Kinetomed, pe atunci compusa din doi kinetoterapeuti de exceptie, Claudiu Man si Mugurel Trif.
In cadrul aceleiasi facultati am urmat cursurile de masterat, Kinetoterapia in Afectiunile Aparatului Locomotor, am absolvit in vara anului 2012 si incepand cu luna August m-am alaturat echipei Kinetomed. De atunci si pana in prezent mi-am desfasurat activitatea in acest cabinet medical, incercand sa ma perfectionez si sa imbunatatesc calitatea serviciilor pe care le oferim pacientilor, care ne trec pragul. In acest sens am urmat mai multe cursuri de specializare: 12 Aprilie 2013 am obtinut certificatul de Basic Hands-on Kinesi-Taping – folosirea benzilor kinesiologice in recuperarea medicala, in 29 August 2014 am urmat cursul de Foam Rolling – folosirea gridului in antrenamente sportive si recuperare medicala, in 15 Februarie 2015 TRX Suspension Training – folosirea TRX-ului in antrenamentele de fitness, in 9 Mai 2015 DIMI Instructor Summit – antrenamente functionale, in 10 Mai 2015 Sports Medicine Suspension Training – recuperare medicala pre si post operator cu ajutorul TRX-ului, in 28 Ianuarie 2017 Myofascial compression tehniques – folosirea triggerpoint-ului in relaxarea musculara inaintea antrenamentului cat si dupa efort in vederea imbunatatirii performantelor sportive si in recuperare medicala,si in 3-4 Iunie 2017 DIMI Instructor Summit – antrenamente functionale.
In domeniul nostru este nevoie sa fii in mod constant in tema cu tot ce este nou si sa aplici ceea ce functioneaza cel mai bine pentru fiecare pacient in parte. De aceea urmez cat mai multe cursuri de specialitate si in acest mod imbunatatesc calitatea serviciilor pe care le ofer pacientilor mei. Acestea, alaturi de articolele scrise de specialisti din domeniu, sunt un factor important in pregatirea mea.
Motto-ul meu este acela ca : ”Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea.” (Hippocrate)
Ioana CordeaKinetoterapeut
Salut
Mă numesc Ioana Cordea, am 24 de ani şi din vara anului 2016 fac parte din echipa Kinetomed.
Am absolvit Facultate de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj Napoca, secţia Kinetoterapie şi motricitate specială în anul 2014 urmând apoi încă doi ani cursurile masterului Kinetoterapia în afecţiunile aparatului locomotor.
Imediat după terminarea studiilor, din dorinţa de a învăţa mai mult şi a mă perfecţiona ,am ales să mă alătur echipei Kinetomed. La început ca şi practicant pe perioada verii iar apoi ca şi angajat unde am rămas până în prezent. Ca şi kinetoterapeut sunt mereu deschisă să învăţ lucruri noi, să sprijin şi să îndrum pacienţii cu care lucrez pentru a le oferii cele mai bune metode de recuperarea medicală.
În viaţa de zi cu zi sunt o fire veselă, activă şi îmi place să stabilesc relaţii de prietenie cu persoanele cu care vin în contact. Iubesc să fac mişcare fie e că vorba de alergat, mers cu bicicleta sau simple plimbări în natură. Ca şi hobbyuri sunt pasionată de dans şi citit.

Experienta si seriozitatea cu care tratam problemele, rezultatele obtinute si  starea de bine pe care o conferim pacientilor nostri, ne califica drept prima optiune in recomandarea lor, prietenilor si cunostintelor acestora.

Ce spun cei care au apelat la serviciile Kinetomed

Am fost diagnosticat cu ruptura de ligament incrucisat anterior si primul lucru care l-am facut a fost sa iau legatura cu baietii de la Kinetomed, pe care am norocul sa ii cunosc de multa vreme deoarece am mai lucrat cu ei si cand am fost la alte echipe si am vrut sa ma ajute acum tot ei.

Mi-au recomandat clinica Ortomed pentru operatie iar Claudiu a fost prezent in sala la operatie pentru a vedea exact cum sa inceapa recuperarea cu mine. Dupa 2 saptamani de la operatie am inceput recuperarea in cabinetul Kinetomed, un loc curat si condus de profesionisti bine informati. Ambianta placuta, aparate moderne de ultima generatie si echipa specializata.

Sa te recuperezi dupa o ruptura de ligamente incrucisate e o munca grea si iti trebuie multa ambitie iar daca locul in care te recuperezi nu iti ofera o ambianta placuta, din punct de vedere psihic, e greu. Tin minte ca ma duceam la cabinet si pana stateam la tratamentul aparatelor radeam incontinuu ori cu Claudiu sau cu Mugurel, depinde care era la cabinet. Doi profesonisti foarte bine informati despre ce inseamna o problema medicala la un sportiv, despre cum trebuie recuperata in cel mai scurt timp si cum trebuie facuta in cel mai bun mod posibil. Sincer, cei doi m-au ajutat extrem de mult datorita ambitiei lor de a recupera pacienti.

Vorbeam foarte mult cu ei despre tot ce inseamna accidentarea mea ceea ce a a ajutat ca recuperarea sa fie mult mai usoara si sa am mai multa incredere. Cabinetul e foarte bine pozitionat in Cluj, chiar in centrul orasului, cu locuri de parcare. Ca sa inchei, ma rezum in a spune ca locul unde iti faci o recuperare trebuie neaparat sa iti priasca, sa iti inspire incredere si siguranta, mai ales la o problema cum am avut eu, unde a trebuit sa fiu prezent zilnic la cabinet. Kinetomed e un proiect ambitios, condus de doi profesionisti cu foarte multa experienta, ce au in dotare aparate de ultima generatie. Va recomand cu incredere deplina Kinetomed!

O sa va ajute foarte mult!
Si nu in ultimul rand preturile sunt foarte bune, ceea ce cred ca intereseaza cam pe toata lumea, avand in vedere „criza” in care suntem. 😀 Cu stima si respect, Maris Mihai Kinetomed rules! 😉

Mihai Maris – Fotbalist la FC Gloria Bistrita 


Din pricina unei accidentari (ruptura de ligament incricisat) suferita pe terenul de joc (handbal), am ajuns dupa operatie sa incep recuperarea la Kinetomed.
Primele saptamani de recuperare se stie ca sunt cele mai grele insa datorita profesionalismului de care au dat dovada cei de aici a fost mult mai usor.
Cele cateva luni petrecute in sala de kineto au trecut rapid intr-un mediu „fain” cu rezultate maxime si recuperare totala.
Nu pot decat sa ma bucur ca am ales Kinetomed, recomand oricui!

Razvan Szopka – Potaisa Turda


In September of 2012, I had micro fracture surgery performed on my right knee.
Wanting to get back on the court and as strong as before, I entrusted my rehabilitation to the team at Kinetomed. Claudiu, Alexandru and Mugurel were with me every step of the way and I can’t thank them enough for their efforts during the 10 week rehab process. They were knowledgeable, caring and took a vested interest in my health and recovery.
Under their guidance, I was able to get back to 100%, ahead of schedule to resume playing.
I strongly recommended anybody, regardless of athletic background, to let the team at Kinetomed guide their injury recovery.

Steve Ross


Am inceput recuperarea la Kinetomed dupa ce am suferit o accidentare la genunchi in timpul unui meci si am fost operat la ligamentul incrucisat anterior. Pentru un handbalist este una din cele mai grave accidentari, dar cu ajutorul celor de la Kinetomed pe parcursul a 6 luni de zile genunchiul s-a recuperat complet si am reusit sa reintru pe teren.

Kinetomed este o clinica cu un personal foarte profesionist cu care m-am simtit foarte bine si vreau sa le multumesc pentru ca azi nu mai am nici o problema la genunchiul operat.

Andrei Grasu – HC Minaur Baia Mare


Va recomand cu incredere Kinetomed! Dupa operatia de ligament incrucisat anterior si o recuperare „ca la carte” din partea staff-ului Kinetomed, am revenit in sportul de performanta fara probleme!

Mugurel Triff si Claudiu Man va multumesc pentru tot ! Haide ” U ” !!

Vlad Razvan


Chiar daca am avut multe probleme medicale in cariera am reusit sa trec cu bine peste ele datorita baietilor de la Kinetomed.

Recuperarea a decurs foarte bine intr-o atmosfera placuta si profesionista!

Razvan Pavel