Kinetomed kinetoterapie cluj
KINETOMED ARENA / KM PERFORMANCE
+40762 265 759 Cluj Arena, Aleea Stadionului Nr. 2, Cluj-Napoca Luni - Vineri 8.00 - 18.00
KINETOMED DOROBANȚILOR
+40729 281 597 Calea Dorobanților nr. 25, Cluj-Napoca Luni - Vineri 8.00 - 18.00
KINETOMED HOME
+40770 758 401 Cluj-Napoca, Florești, Baciu, Apahida (zona urbană) Luni - Vineri 8.00 - 18.00
Follow Us
Kinetomed kinetoterapie și recuperare medicală Cluj-Napoca

Kinesiotape

Kinetomed kinetoterapie și recuperare medicală Cluj-Napoca

Kinesiotape

Kinesiotape este o tehnică bazată pe folosirea de bandaje adezive, utilizată atât în domeniul recuperării sportive, cât și în domeniul medical.
Banda kinesiologică are rolul de a accelera procesul de vindecare naturală a țesuturilor lezate în urma accidentărilor sportive, prin susținerea mușchilor și articulațiilor.

O nouă tehnologie

Benzile folosite în trecut, deși asigurau o stabilitate bună a mușchilor, limitau amplitudinea mișcărilor locomotorii și, în plus, exista posibilitatea de blocare a circulației sângelui și a limfei. Îmbunătățirile aduse acestei metode de susținere a mușchilor i-au conferit noi beneficii – ameliorarea durerii și a disconfortului provocat de eventuale traumatisme, repoziționarea mușchilor și articulațiilor în postura lor naturală, reglarea tonusului muscular. Totodată, noile benzi kinesiologice asigură o bună circulație sanguină și o drenare optimă a canalelor limfatice, prin elevarea microscopică a pielii, fapt ce ajută la descongestionare și un aport ridicat de oxigen.

Aplicarea benzilor

Aplicarea benzii se efectueaza in functie de nevoia pacientului, numai dupa un consult fizic detaliat si inainte cu o ora de activitatea sportiva, pe pielea curata si uscata, sub diferite forme (I, X sau Y), incepand cu punctul de origine al muschiului pana la cel de insertie. Aceasta aplicare specifica are rationamentul de sustinere a muschiului in dinamica sa, stimuland contractarea muschiului si tragandu-l tot timpul inapoi catre punctul sau de origine. Durata medie a aplicarii benzii poate sa varieze intre 2 pana la 5 zile.

Recomandări

Banda kinesiologică este recomandată în cazul numeroaselor afecțiuni ortopedice (traumatisme musculare, contracturi musculare, lumbago, miozite, tendinite, contuzii, entorse, luxatii, cifoze, scolioză, discopatii vertebrale), neuromusculare și neurologice (nevralgii, hematoame). Metoda poate fi aplicată și în combinație cu alte tratamente, având o eficiență ridicată în cazul fazelor de recuperare ale unui traumatism sau ca măsură de prevenție a acestora. Datorită paletei largi de aplicație, kinesiotape este o tehnică importantă în recuperarea medicală modernă.

EXPERȚI KINESIOTAPE

Membru fondator - Kinetoterapeut / Fizioterapeut
Membru fondator - Kinetoterapeut / Fizioterapeut - Movement Coach
Kinetoterapeut / Fizioterapeut
Kinetoterapeut / Fizioterapeut